Talopaketti vertailu – paras talopaketti minulle?

Eri talopaketti vaihtoehdot?

Talopaketit jaetaan tyypillisesti kolmeen pääryhmään: Muuttovalmis, levyvalmis ja runkopaketti. Näistä levyvalmis kulkee Kivitalokeskuksella nimellä Flex ja tarjoaa puutalomaailmasta tutun sisustusvalmiin tason.

Muuttovalmis talopaketti toimitetaan ulko ja sisäpuolelta valmiina ja niin, että talon tekniikka on käyttöönotettu. Tyypillisesti muuttovalmiista talopaketista on otettu listahinnoittelussa lämmönlähde pois, jotta talomallien välinen vertailu voidaan tehdä helpommin sekä myyjän että asiakkaan näkökulmasta. Muuttovalmis toimitus toki sisältää tämänkin – ainakin Kivitalokeskuksen tapauksessa. Kivitalokeskuksen Classic-palvelumalli on muuttovalmis toimitus jalostettuna vastaamaan uuden sukupolven tarpeita. Lue lisää.

Levyvalmis / sisustusta vaille toimitus on lähes yhtä paljon mielenkiintoa herättävä kuin muuttovalmis toimitus ja on suunniteltu niille asiakkuuksille, jotka eivät ole kaupantekovaiheessa täysin varmoja sisustusratkaisuista tai ne on muuten vaikea määrittää etukäteen. Tällaisessa tilanteessa sisustusta vaille laajuus on erinomainen myös kokonaiskustannusten hallinnan kannalta kun myyjän ei tarvitsen yrittää hinnoitella vielä epävarmoja sisustusratkaisuja. Flex-palvelumalli on Kivitalokeskuksen versio sisustamattomasta talopaketista. Tämä toimituslaajuus on talomarkkinassa täysin ainutlaatuinen koska kivitaloja ei toimita kukaan muu tässä laajuudessa. Tutustu tarkemmin.

Runkopaketti on tyypillisesti todellakin vain kylmä runko ja talon valmiiksi saattamisessa on vielä paljon työtä. Kivitalomaailmassa runkopaketti tarkoittaa tyypillisesti valmiita kivitöitä sekä asennettuja vesikattotöitä. Puutalotoimittajien runkopaketit toimitetaan pystytettynä, mutta kivitalojen toimittajista kaikkein nimekkäimmätkin toimittavat vain materiaalipaketteja. Poikkeuksena on Kivitalokeskus, joka toimittaa kaikki toimituslaajuudet asennettuina kokonaisuuksina.

Talopaketti Kivitalokeskus

Millä perusteilla minun pitäisi valita talopaketti?

Talopakettityypin valinta on ehkä tärkein valinta, jos haluaa päästä maaliin kuivin jaloin. Tässä ehkä paras neuvo on ottaa varman päälle ja kuunnella muiden rakennuttajaperheiden kokemuksia eri toimituslaajuuksista. Kun pohdit perusteita toimituslaajuuden valinnalle nosta esiin esimerkiksi nämä teemat:

 • Onko suunnittelemani talon arkkitehtuuri sellainen, että joku voi toimittaa sen talopakettina?
 • Millainen kokonaisbudjetti minulla on?
 • Osaanko tehdä päätökset kokonaisuudesta jo suunnitteluvaiheessa ennen talopaketin tilaamista?
 • Haluanko, osaanko tai ehdinkö tehdä jotain osa-alueita talopaketista itse?
 • Mitä perheenjäseneni ajattelevat minun ajankäytöstäni projektissa?

Mikä on paras talopaketti minulle?

Paras ja sopivin – Mistä lääkkeet? Kun haluat löytää itsellesi ja perheellesi sopivinta ratkaisua, tehokkain keino on kertoa avoimesti ammattilaiselle oma tilanteesi. Kysy, mikä olisi minulle järkevin laajuus ja millä saan projektistani parhaan lopputuloksen. Sujuvin projekti aikataulullisesti, budjetti pysymään ja laadukkain lopputulos rakennuksen ja elämänlaadun kannalta.

Muuttovalmis kivitalo talopaketti
Muuttovalmis Kivitalo

Jos seuraavat ehdot täyttyvät, kannattaa ostaa valmis asunto tai tilata mahdollisimman laaja avaimet käteen talopaketti:

 • Haluan ostaa valmiin kokonaisuuden, koska haluan nähdä lopputuloksen ennen ostopäätöstä.
 • En halua vastata rakennuttajan vastuista rakennusvaiheessa.
 • En osaa yhteensovittaa talopakettia ja maarakennusvaihetta edes hanketasolla.
 • Rakennuslupaprosessi on minulle tuntematon enkä halua tutustua siihen.

Jos seuraavat ehdot täyttyvät, kannattaa tilata muuttovalmis talopaketti:

 • Sinulla ei ole aikaa johtaa rakennustyötä aktiivisesti noin 9 – 12 kuukauden ajan.
 • Haluat tehdä ratkaisut kerralla ja seurata vierestä kun ammattilainen rakentaa.
 • Haluat sitoa suuren kokonaisuuden kustannuksista kerralla.
 • Haluat, että suunnittelu ja toteutus tulevat samalta toimijalta, jotta kokonaisuus on eheä.
 • Haluat rakennuttaa juuri sinun tarpeisiisi sopivan kodin, mutta sinulla ei ole riittävää rakentamisen rutiinia ja osaamista itselläsi.
 • Perheesi, harrastuksesi ja työsi tarvitsevat sinun aikasi ja haluat vain kertoa ammattilaiselle mitä haluat ja tarvitset.
 • Teknisten suunnitelmien (rakenne, sähkö, LVI, Lämmitys, arkkitehtuuri) yhteensovittaminen ei ole vahvuuksiasi.

Jos nämä ominaispiirteet kuvaavat tilannettasi kannattaa pohtia suoraan ’sisustusta vaille’ toimitusta:

 • Olet kiinnostunut erityisen yksilöllisestä sisutuksesta ja haluat tehdä päätöksiä kun pohjat ovat valmiina.
 • Et halua oman roolisi yltävän taloteknisten ratkaisujen määrittelemiseen.
 • Haluat, että joku muu vastaa talon runkovaiheen sekä täydentävien rakenteiden aikataulutuksesta.

Runkopaketti on sinun vaihtoehto jos nämä pointit kuvaavat tilannettasi:

 • Haluat ja osaat johtaa rakennusprojektin laadukkaasti.
 • Sinulla on aikaa johtaa rakennusprojektia aktiivisesti noin 9 kuukauden ajan
 • Haluat maksimoida oman työsi määrän rahan säästämiseksi.
 • Talotekniset ratkaisut ovat niin ’Custom’ ettei kukaan talopakettitoimittaja toimita sellaista.

Kaiken kaikkiaan yleispätevä neuvo oikean polun löytämiseen on kysyä talopakettimyyjältä mitkä on toimituslaajuuksien kategoriset erot ja millaiset asiakkaat ovat päätyneet mihinkin pakettiin. Todennäköisesti sinun elämäntilanteesi löytää vertaisia rakentajien joukosta ja moni muu on pohtinut samoja asioita. Kivitalokeskuksen myyntiperiaatteena on etsiä kullekin asiakkaalle toimivin laajuus, koska tällaisen ratkaisukeskeisyyden on osoitettu johtavan korkeimpaan tyytyväisyyteen juuri meidän toimintaa kohtaan. Täsmällinen ratkaisu kunkin asiakkaan tarpeeseen kerää parhaan asiakaspalautteen ja siten ruokkii toimijan menestystä.