Talomalli 4

Talopaketti – Moderni ratkaisu rakennuttaa talo

Talopaketti on käsite, joka on saavuttanut suuren suosion rakentajien ja rakennuttajien keskuudessa. Ammattilaisen määrittelemä talopaketti tarjoaa kokonaisvaltaisen ratkaisun kodin rakentamiseen, yleensä sisältäen kaiken tarvittavan suunnittelusta rakennusmateriaaleihin sekä niiden asentamiseen. Tässä artikkelissa tarkastelemme, mitä talopaketti tarkoittaa, millaisia toimituslaajuudet yleensä sisältävät ja millaiset talopakettien trendit ovat viime vuosina nousseet suosioon.

Talomalli 4 talopaketti

Mikä on Talopaketti?

Talopaketti on käsite, joka kattaa laajan kirjon palveluita ja tuotteita kodin rakentamiseen. Se sisältää yleensä suunnittelun, rakennusmateriaalit, ja asennustyöt, mutta sen sisältö voi vaihdella merkittävästi eri toimittajien välillä. Talopaketti tarjoaa rakentajalle yhtenäisen ratkaisun, joka helpottaa projektin organisointia ja vähentää riskejä. Jokaiselle rakennuttajaperheelle sopii erilainen kokonaisuus ja se tulee aina keskustella huolellisesti talopaketin myyjän kanssa.

Tyypillisimmät Toimituslaajuudet

 1. Runkopaketti: Sisältää rakennuksen pääasiallisen rungon, kuten seinät, lattiat ja kattorakenteet. Runkopaketti tarjoaa runkorakenteen, mutta vaatii vielä sisäpuolen rakenteiden viimeistelyn sekä tekniikan asentamisen. Kivitalopaketeissa runkolaajuus edellyttää yleensä myös ulkopuolen pinnoitustyöt edellä mainittujen lisäksi
 2. Avaimet käteen -paketti: Kattaa lähes kaiken alusta loppuun. Suunnittelusta viimeistelyyn, tällainen paketti antaa rakentajalle mahdollisuuden keskittyä muihin asioihin, kun ammattilaiset hoitavat projektin. Näiden pakettien toimittajia on vain muutamia ja ’Avaimet käteen’ -paketista konseptoidumpi ’Muuttovalmis’ – paketti onkin Suomessa yleisempi. Muuttovalmis paketti kattaa tyypillisesti vain talon rakentamisen, ja suunnittelu sekä maarakennusvaihe voi jäädä osittain asiakkaan tehtäväksi.
 3. Sisusta itse -paketti: Toimitetaan rakennuksen ulkokuori ja perusrakenne, mutta jättää sisätilojen viimeistelyn rakentajalle. Tämä antaa enemmän vapautta ja mahdollisuuden henkilökohtaiseen kosketukseen kodin sisustuksessa. Tämä paketti kulkee myös nimellä ’levyvalmis’ tai ’levypintavalmis’. Kivitalomaailmassa tällaisia paketteja toimittaa muun muassa Kivitalokeskus.

Talopakettien trendit

Viime vuosina talopakettien suosiossa on nähty useita trendejä:

 1. Ekologiset Ratkaisut: Ympäristötietoisuuden kasvaessa, ekologiset talopaketit ovat nousseet suosioon. Ne sisältävät usein energiatehokkaita ratkaisuja ja kestäviä materiaaleja. Modernit lämpöpumppuratkaisut ovat siirtyneet jo vakioratkaisuiksi nykyaikaisissa taloissa, mikä tarkoittaa, että energiatehokkuus on jo jalkautunut alalle.
 2. Moderni Design: Monet rakentajat etsivät moderneja ja tyylikkäitä ratkaisuja. Talopaketeissa tarjotaan yhä useammin moderneja arkkitehtonisia suunnitelmia ja design-elementtejä. Kodin hankinnassa pohditaan entistä enemmän näyttävyyttä. Vaikka talo olisi kohtuullisen kokoinen, siihen pyritään saamaan joitakin näyttävyyselementtejä.
 3. Pientalojen Kasvu: Pientalojen suosio on kasvanut ja suurin osa suomalaisista haluaisi asua omakotitalossa. Monet talopaketit on suunnattu nimenomaan pienempien perheiden tarpeisiin tarjoten tehokkaita ja fiksuja ratkaisuja. Tällöin omakotitalo unelma saadaan toteutettua mahdollisimman monen perheen osalta.
 4. Digitalisaatio Rakentamisessa: Digitalisaatio on saapunut myös talopaketteihin. Monet toimittajat tarjoavat digitaalisia suunnittelu- ja seurantatyökaluja, jotka tekevät rakennusprosessista entistä sujuvampaa ja läpinäkyvämpää. Kivitalokeskuksellakin on käytössään valtakunnan laajin laskentajärjestelmä, digitaalinen suunnitelmapankki sekä projektiseuranta. Näillä työkaluilla saadaan kaikki projektin osapuolet tehokkaasti tiedon äärelle.

Valitessaan talopakettia, rakentaja voi löytää juuri itselleen sopivan ratkaisun tarpeisiinsa ja budjettiinsa. Trendit kertovat siitä, että tulevaisuudessa talopaketeilla tulee olemaan yhä suurempi rooli rakentamisessa tarjoten kätevän, tehokkaan ja usein myös ympäristöystävällisen vaihtoehdon kodin rakentajille. Markkina ohjaa ammattilaisia oikeaan suuntaan.

Tässä lista suosituista talopakettien toimittajista:

 1. Kontio: Erikoistunut hirsitaloihin ja hirsihuviloihin.
 2. Honka: Tunnettu hirsitalojen valmistaja.
 3. Kastelli: Suosittu monipuolisten talomallien toimittaja suppeina paketteina.
 4. Kivitalokeskus: Erikoistunut muuttovalmiisiin kivirakenteisiin omakotitaloihin.
 5. Designtalo: Erikoistunut yksilöllisiin ja modernin designin taloihin.
 6. Muurametalot: Tarjoaa muuttovalmiita talopaketteja.
 7. Ainoakoti: Erikoistunut tehokkaisiin talomalleihin.
 8. Lammi-Kivitalot: Erikoistunut kivitalojen materiaalipaketteihin.

Jokainen näistä talopaketti toimittajista tarjoaa ainutlaatuisia ratkaisuja ja malleja, jotka vastaavat monenlaisiin asumisen tarpeisiin ja mieltymyksiin, yhdistäen perinteisiä ja moderneja elementtejä.

Kysy lisää ja tarkemmin!

Jos sinua kiinnostaa harkkorakentaminen ja haluat oppia lisää siitä, kuinka se käytännössä tehtäisiin juuri sinun projektissasi, älä epäröi ottaa meihin yhteyttä. Koko tiimimme on valmiina jakamaan osaamisensa ja neuvomaan sinua jokaisessa projektisi vaiheessa, varmistaen, että saat juuri sellaisen kodin kuin olet aina unelmoinut. Ota meihin yhteyttä nyt saadaksesi lisätietoja ja henkilökohtaista neuvontaa – olemme täällä auttaaksemme sinua rakennuttamaan unelmiesi kodin! Yhteystiedot