Myytävät tontit Espoossa – lue ennen kuin päätät

Espoo on ollut viimeiset kaksi vuosikymmentä erittäin suosittu alue pientalorakentajien keskuudessa. Osasta uutta kotia suunnittelevista on tuntunut jopa tuskaiselta kun tontit viedään käsistä ja hinnat kohoavat kohoamistaan. Espoon tontit ova todella olleet kiinnostavia. Tässä artikkelissa on koottu tontin hankintaa suunnittelevalle tärkeitä pointteja pohdittavaksi.

Alueet, joissa on kaavoitettuja tontteja omakotitaloille ja pientaloille: Espoo on kaavoittanut uusia alueita omakotitalojen ja pientalojen rakentamiseen. Esimerkiksi viime vuosina Latokaskessa ja Kalajärvellä on ollut tonttitarjontaa, jotka soveltuvat pientalojen rakentamiseen. Muita suurempia Espoon kaupungin järjestämiä tontteja on ollut Kurttilassa ja Lintuvaarassa. Pitkään vireillä ollut Pohjois-Espoon yleiskaavahanke avaa myös tontteja Espoon reuna-alueille. Alueita kuten Niipperi, Mynttilä, Espoonkartano, Karhusuo ja Nupuri.

Espoon kaupungin vuokratontit: Espoon kaupunki tarjoaa vuokratontteja, jotka voivat olla houkutteleva vaihtoehto omatoimiseen rakentamiseen. Vuokratontit ovat mahdollisia myös lunastaa omaksi, ja kaupunki järjestää näitä vuokratontteja koskevan haun vuosittain. Tässä suora linkki Espoon Omakotitontteihin.

Täydennysrakentamisalueet: Espoossa on useita alueita, jotka ovat suosittuja täydennysrakentamiseen. Näillä alueilla on mahdollisuus rakentaa uusia omakotitaloja olemassa olevaan ympäristöön. Alueita, joissa on edellisen vuosikymmenen aikana lohkottu tontteja pienemmiksi täydennysrakentamista varten ovat mm. Laaksolahti, Viherlaakso, Tillinmäki, Kurttila, Nöykkiö, Lintuvaara ja Friisilä. Näitä alueita yhdistää erinomaiset palvelut, sijainti, kulkuyhteydet ja koulualue. Siksi näille alueille halutaan rakennuttaa oma koti vaikka vähän pienemmällekin tontille.

Kun löydät tontin ja haluat tutustua sisältöön tarkemmin kannattaa tarkistaa ainakin nämä teemat:

  1. Palvelut, kulkuyhteydet ja koulureitit
  2. Onko tontilla rasitteita, rasitustodistus
  3. Liittymien sijainti, mistä vesi-, viemäri-, sähkö- ja tietoliikenneliittymät löytyvät
  4. Purettavan rakennuksen tyyppi. Onko suuri vai pieni operaatio
  5. Onko tontin ilmansuunta toimiva sinulle
  6. Maanvuokrasopimuksen erityisehdot
  7. Vuokrasopimuksen elinkustannusindeksin tarkistus
  8. Tontin kiinnityksiin liittyvät asiakirjat

Maaperätutkimus

Tontin maaperä on usein hankintavaiheessa epäselvä, koska maaperätutkimus teetetään yleensä vasta tonttikaupan jälkeen. Vanha rakennus, viereiset rakennukset, kasvillisuus, korkeuserot ja maaperäkartta kuitenkin antavat yleensä niin suoran signaalin tontin rakennettavuudesta, että päätöksenteon estettä maaperätutkimuksen puutteesta ei yleensä synny.

Maaperätutkimuksen tilaaminen on kuitenkin ensimmäisiä asioita mitä rakennuttajan tulee tehdä ja niiden toimitusaika on Espoossa keskimäärin 5 viikkoa.

Parhaat tavat löytää myytävä tontti Espoosta

Hakuvahdit: Laita Oikotie.fi tai Etuovi.com palveluihin tonttien hakuvahdit päälle sinua kiinnostaville alueille, jotta saat heti ilmoituksen kun tontteja tulee myyntiin. Myytävät tontit Espoossa ovat julkisesti myynnissä yleensä enintään muutamia viikkoja.

Tutki lähialueesi rakentamattomia alueita: Pääset pahimmasta Espoon tonttikilpailusta kun menet tekemään tuttavuutta paikallisten tontin omistajien kanssa. Ole avoin ja kerro tarpeesi. Silloin saat rauhassa tontin omistajan kanssa suunnitella tonttikaupan. Älä lähde hinta edellä keskusteluun vaan anna myyjänkin tuntea arvo sille ettei hänen tarvitse lähteä kauppaamaan tonttia. Tarjoa käypä arvo tontista ja kauppa on todennäköisesti varma.

Ostetaan-ilmoitus: Laita rohkeasti ostetaan ilmoitus esimerkiksi tori.fi palveluun. Voit olla varma, että soittoja tulee. Tässä on myös se mahdollisuus että, joku rakentaja porukka ottaa yhteyttä ja pyytää mukaan. Pääset tutustumaan tuleviin naapureihisi hyvissä ajoin ja tontin on sinun turvaksesi arvioinut toimivaksi useat muutkin silmäparit.

Hiljainen myynti – Tontti Espoossa

Hiljainen myynti ja rakennusliikkeiden yhteistyö tonttirahastojen kanssa on myös mahdollisuus, joka kannattaa hyödyntää. Esimerkiksi Kivitalokeskuksella on suora kontakti maanomistajiin ja tontin vuokraajiin. Useille noista tonteista on jotain jo suunnitteilla, mutta soittamalla ammattilaiselle ja kertomalla tarpeistasi voit avata erittäin suoran reitin uuteen kotiin.

Kysy lisää ja tarkemmin!

Jos sinua kiinnostaa harkkorakentaminen ja haluat oppia lisää siitä, kuinka se käytännössä tehtäisiin juuri sinun tontillasi Espoossa, älä epäröi ottaa meihin yhteyttä. Koko tiimimme on valmiina jakamaan osaamisensa ja neuvomaan sinua jokaisessa projektisi vaiheessa, varmistaen, että saat juuri sellaisen kodin kuin olet aina unelmoinut. Ota meihin yhteyttä nyt saadaksesi lisätietoja ja henkilökohtaista neuvontaa – olemme täällä auttaaksemme sinua rakennuttamaan unelmiesi kodin! Yhteystiedot